Klasa Ścisłych, Dwuwymiarowych Rozwiązań Równań Stokesa w Nieskończonej Warstwie Płaskiej - Tokarzewski, S. (Engineering Transactions, 1985)
Dwuwymiarowe równania Stokesa zostały rozwiązane ściśle w obszarze nieskończonej warstwy płaskiej w przypadku, gdy warunki brzegowe sformułowane na powierzchniach warstwy, są wyrażone za pomocą funkcji dostatecznie gładkich. Wyniki uzyskano w postaci sum nieskończonych szeregów funkcyjnych.