O Rekurencyjności Widm Częstości Drgań Własnych. Część II - Olszowski, B. (Engineering Transactions, 1978)
Celem niniejszej pracy jest uogólnienie wyników otrzymanych w części I. Wyniki te rozszerzono na układy widm częstości własnych pokazane na wykresach widmowych. Przedyskutowano zarówno własności Sturma tych układów, jak i niektóre i numeryczne osobliwości metod wyznaczania częstości własnych. Ustalono ogólne cechy zależności rekurencyjnej między częstościami własnymi i postaciami drgań własnych oraz zilustrowano je odpowiednio dobranymi przykładami. Nacisk położono na zagadnienia wielokrotnych częstości własnych i odpowiadających im form drgań.